Her boede vi med hele

Her boede vi med hele "flokken" - som i 1983 - mellem bjergene i Medveja.

Kort om Kroatien

Vi - ja, hele "flokken" på 21 medl. - er næsten lige kommet hjem fra et dejligt gensyn med Kroatien. Det Kroatien, vi besøgte hvert år fra 1983 - 1990!  

Der er sket meget siden. Her ganske kort:

1991:    Slovenien og Kroatien forlod Republikken. Den jugoslaviske folkehær besatte kroatisk jord beboet af serbere - og krigen mellem Sebien og Kroatien begyndte.

1995:    Erdut-aftalen: Slavonien og Krajina (ikke anerkendt kroatisk rep.)                                  administreres af De F. Stater.

1998:    Kroatien igen eget/frit forenet land!

2009:    Medlem af Nato

2013:    Medlem af EU

Hotel Pelli Hof Rendsburg
Fra aftentur om søen. Læg mærke til den flotte fyr på modsat bred!
To andre flotte fyre!
Og så trænger man til et lille hvil.

Rendsburg

Vi lagde ud en dag tidligere end beregnet, da vi skulle flyve fra Hamburg den 8. juli - netop den dag det store Topmøde - med bl.a. præsident Trump - fandt sted. Fra aviser og TV havde vi hørt om tumultagtige, voldsomme demonstrationer i og omkring byen, så vi og Kristoffer + Kasper A kørte til Rendsburg for at overnatte. De to unge skulle næste morgen med en tidligere afgang end os.

Vi nåede en rigtig god middag, god spadseretur med drengene og en lille godnatdrink i hotellets have, inden vi tørnede ind. Byen genkendte vi ikke ret meget af fra sidste besøg for mange år siden, da vi hentede Rikke her. Hun havde været  til Ungdoms Legene, hvor hun deltog i dressurridning.

Pula

Amfiteatar hedder det på kroatisk!

Amfiteatar hedder det på kroatisk!

Sen aften den 8. juli - efter en speciel afgang fra Tyskland - (fra Bremen også pga. Topmødet!) mødte vi igen drengene på hotellet tæt ved den romerske arena.

Denne arena dominerer byens centrum med mål på 135x105 m og den 33 m høje mur. Arenaen er blandt Romerrigets 6 største!! Måske mere interessant end Colsseum i Rom?? Det var oprindelig en del af et tempel triade, bygget af Augustus omkring år 0!! (De to andre templer blev blev næsten helt ødelagt, men en del af templet Diana eksisterer endnu) Her i Pulas arena var op til 20 000 mennesker forsamlede for at følge gladiatorernes kampe.  Man kan stadig se rester af den gamle bymur med 3 bevarede byporte.

 Drengene viste os om aften lidt rundt i byen, men da de jo havde haft hele dagen til sightseeing, bestemte vi os for at køre til Rovinj næste dag. Det var forøvrigt i Rovinj, vi på vort første besøg på Istrien sen aften landede på en nudistlejr - og først opdagede det næste morgen🤭

Rovinj

Rovinj er en af Istriens mest maleriske byer.

Den blev første gang nævnt som "Castrum Rubini" i værket “Cosmographia”, og det er blevet fastslået, at den blev grundlagt mellem det 3. og 5. århundrede. 

Oprindeligt lå den på en ø, men blev 1763 forbundet med fastlandet. Mellem det 13. og 18. årh. tilhørte den Venedig! 

Da pladsen på øen var meget begrænset, har det historiske centrum i Rovinj en helt unik konstruktion, bestående af smalle gader, smalle huse og små torve - og disse smalle gader er bilfrie!!

Rovinj`s skærgård, består af 22 øer og holme. 

Øerne og kystområdet er blevet erklæret beskyttet område, takket være en unik og naturlig skønhed. De største af øerne er St. Andrew og St. Catherine med 456 plantearter.

 Der er også et ornitologiske reservat, Palud, med tykt skovområde og forskellige typer af fugle.

Jamen..... ;o)
De flotte unge mennesker - igen!
Lidt af St. Euphemia - venetiansk barok!
Udsigten fra kirken.
Kristoffer - og Kasper i vandet

Medveja

På Medveja campingplads mødtes vi så - hele flokken og blev indlogeret i rigtig gode mobilhomes.

Pladsen lignede meget sig selv fra 80'erne, da vi boede i campingvogn eller camplet🙂

Især nød børnene - som billederne her viser - den dejlige strand og det rene badevand!

Seneste kommentarer

13.06 | 11:42

hej mit navn er ninni
jeg var engang m lars muhl. og der v en lille dame m en rød håndtaske, hun havde mørkt hår og bodede på bornholm. tænkte om det er dig. kh ninni

18.11 | 21:53

En dejlig familie, som I forstår at pleje. Dejligt at genkende mange af stederne. En fin hjemmeside.