Budapest

Vi har været i Budapest - 18. - 22. juni!

Det var Arnes julegave og samtidig vores første besøg. Den mindede lidt om Prag - men Prag er  stadig vores foretrukne 🙂

Byen er jo delt af Donau, der adskiller de to bydele Buda og Pest

Buda-siden i Budapest
På Buda-siden af Donau ligger det kongelige slot på Castle Hill. Det er en af byens verdensarve og hjem til tre museer, blandt andet Nationalgalleriet med en enorm samling ungarsk kunst.

Fra slottet er der en fantastisk udsigt over hele Budapest. Ikke langt derfra er der to andre populære seværdigheder: Matthias-kirken fra 1200-tallet og Fiskerbastionen, hvor den berømte terrasse også byder på en utrolig udsigt.

Pest-siden i Budapest

I Pest er den nygotiske parlamentsbygning et besøg værd og også Heltenes plads i byparken. Det er jo også bare skønt, at slentrer rundt i området og opleve den skønne stemning. Sammenlignet med Buda-siden er der nemlig rigtig stor forskel, og det er en oplevelse at mærke atmosfæren - og forskelligheden.

Andre seværdigheder i Budapest
En anden seværdighed er den store synagoge, som er Europas største og også en af de største i verden. Synagogen blev bombet under Anden Verdenskrig, men blev totalrenoveret i løbet af 1990-tallet.

En anden religiøs bygning af store proportioner er Skt. Stefan-Katedralen, som sammen med parlamentet er Budapests højeste bygning med hele 96 meter.

En spændende historie
Budapest er byen, hvor den svenske diplomat Raoul Wallenberg reddede tusindvis af jøder fra Holocaust. I XIII Szent István-parken står Wallenbergs statue. Terrorhuset, Terror Haza, minder også om Budapests undertiden vanskelige historie. Dette museum om de nazistiske og kommunistiske regimer i løbet af 1900-tallet er også en mindeplads, et mindesmærke for ofrene for disse regimer. Raoul Wallenberg sad en periode i en af de fangekældre under huset.

Seneste kommentarer

13.06 | 11:42

hej mit navn er ninni
jeg var engang m lars muhl. og der v en lille dame m en rød håndtaske, hun havde mørkt hår og bodede på bornholm. tænkte om det er dig. kh ninni

18.11 | 21:53

En dejlig familie, som I forstår at pleje. Dejligt at genkende mange af stederne. En fin hjemmeside.