- Få dage efterSokol Slets jubilæum - var jeg i Prag igen😀

Denne gang med Arne, der jo også gerne ville gense Prag, som vi har besøgt flere gange tidligere - sidste gang for 8 år siden, hvor den helt store oplevelse var balletten "Svanesøen" i det fantastiske Opera Hus.

Arne og jeg havde denne gang "kun" 3 dage i byen; men nåede en hel del af det, vi gerne ville gense. Og jeg nåede, at vise ham flere af de steder, jeg havde besøgt med Hanne og Birgit.

Gensyn med Moldau. Lidt køligere denne gang!

Gensyn med Moldau. Lidt køligere denne gang!

Fra Prags Borg

 3 dage er ikke meget, men vi nåede nu en hel del, bl.a. Prags Borg, der gennem mere end tusind år har været hjemsted for statsoverhoveder: Bøhmiske konger, tysk-romerske kejsere, tjekkislovakiske præsidenter og senest Tjekkiets præsidenter.

Vi kom nu bl.a ikke ind i kirken, for selv om der kun var 14 dage mellem mine to besøg, var der i modsætning til første gang ikke til at komme til for turister. Kæmpe kø alle steder, så vi valgte at nyde turen - og udsigten - ned fra Borgen og stoppede op et stykke nede på lille udskænkningssted med super fin view over byen. Se Selv!

Rådhuspladsen

Rådhuspladsen kommer man ikke uden om, og vi var der flere gange på vej til og fra andre oplevelser også.

 Staromestske Namesti, den gamle bys plads, er bydelens omdrejnings-punkt. Her findes Orloj -  det astronomiske ur fra 1490erne, hvis spil ved timeslag tiltrækker et mylder af mennesker. Vi kom hver gang for sent; men har da heldigvis oplevet det tidligere.

Uret sidder på sydsiden af rådhustårnet og er vel nok det bedst bevarede middelalderur i verden. På Unesco's Verdensarvsliste!

En del af det astronomiske ur

Arne på pladsen m. Tynkirken i baggrunden.

Jo, jeg var der også - og kigger netop på uret!

Til Mozart Koncert

På Rådhuspladsen - lige over for det astronomiske ur - fik vi turens både musiske og gastronomiske højdepunkt.

Hjemmefra havde jeg bestilt og betalt en "Dinner & Mozart night" på Café Mozart. 

 En stor, stor oplevelse.

Prisen – sølle 990 Czk for to – inkluderede:

Velkomstdrink - Bohemia sekt "Czech Champagne", 4 retters menu

og sidst; men absolut ikke mindst: 2½-3 timers live Mozart musik for strygere -  iklædt tøj fra anno dengang.

Se flere billeder efterfølgende!

Fantastisk oplevelse! – og med udsigt lige over til det astronomiske ur. Caféen ligger på 1. sal.

Prøv det!

Tynkirken og Tyche Brahe

Tyn kirken fra Rådhustårnet.

Tyn kirken fra Rådhustårnet.

Tyn kirken er også et besøg værd. Med de flotte spir der, karakteristisk for den gotiske stil, er forskellige (mask. og feminin side).

  Tycho Brahe ligger begravet her.

Han er den vel bedst kendte dansker, som har opholdt sig i Prag. Efter Frederik 2.’s død blev hans forhold til den danske stat ændret – muligvis pga. af manglende støtte til såvel observationer som levned, hvilket førte til, at han måtte flytte sine aktiviter til Bøhmen.

Han blev hofastronom for Rudolf d.2 i 1599, døde to år senere og ligger begravet i Tynkirken, hvor et Dannebrog, en mindeplade i gulvet og en skulptur på væggen ærer hans minde.

I nov. 2010 blev hans grav oven i købet åbnet og bagefter blev han genbegravet med deltagelse af flere prominente gæster.

Læs evt. mere her:

Tycho Brahe i Tynkirken.

Tycho Brahe i Tynkirken.

Seneste kommentarer

13.06 | 11:42

hej mit navn er ninni
jeg var engang m lars muhl. og der v en lille dame m en rød håndtaske, hun havde mørkt hår og bodede på bornholm. tænkte om det er dig. kh ninni

18.11 | 21:53

En dejlig familie, som I forstår at pleje. Dejligt at genkende mange af stederne. En fin hjemmeside.