1. Covent Garden

Covent Garden er et af de mere livlige områder i London. Det er Londons første byplanlagte plads. Fra 1500 - 1974 lå Londons frugt-, grønt- og blomster-torv her. OG det var her "My Fair Lady" bl.a. udspillede sig. Der er op igennem 90'erne blevet renoveret, så der i dag er en mængde restauranter og pubber, flotte butikker samt masser af underholdning både inde og på gaderne: gadeteater, akobater og musikere.

Stedet er kendt for at være shoppernes paradis. Alt kan findes her. Soho, Holborn og Bloomsbury er bare nogle af de mange ekstraordinære steder rundt om Covent Garden

Vi oplevede den lige før advent. Med hyggelig julebelysning, sangere, der gav forsmag på deres kunnen og akrobater foran Royal Opera House.

Blandt mange andre seværdigheder tæt på  kan nævnes Benjamin Pollocks Toyshop, der blev grundlagt i 1880'erne og har spændende teatergaver til både børn og voksne.

Tæt på - nu vi er i England - kan man købe te i The Teahouse i Neal Street, der har over 100 af slagsen. Der kan også købes tepotter og bøger om den engelske måde at brygge te på!Gøglere foran markedet.

Som der så ud, da vi var der i nov. 2009

Royal Opera Hpuse

Royal opera House er Londons førende musiksted, og det rummer foruden Royal Opera også Royal Ballet Company.
Den nuværende bygning er det 3. operahus på stedet. Det er tegnet af E. M. Barry og åbnede med forestilling 18. sept. 1809.
Facaden, foyeren + en gammel søjlegangsfrise er fra 1858 og næsten alt andet stammer fra en omfattende renovering i 1990'erne. For nyligt har Operahuset bredt sig til den smukke Flora Hall, der engang var en del af Covent Garden-markedet. Nu er der en champagnebar der!
            
http://www.roh.org.uk/

Operahuset m. Flora Hall forrest!

 

2. Portobello Road Market

Det flere hundrede år gamle Portobello Road Market ligger i mondæne Notting Hill med de smukke huse og tårnhøje ejendomspriser .

Gaden er en af de mest berømte gader i verden! Portobello Road Antiques er nok mest populær; men der er gademarked 6 dage om ugen.

Portobello Road selv er en meget lang, small gade, der strækker sig over 2 miles – altså godt 3 km.

Der har været marked på denne gade siden 1870 og i hvert fald en butik, ”Alice’s” ,er næsten lige så gammel og er stadig i den samme families eje.3. generation! Se billede

Her er alt. Antikviteter, mange arkader, gallerier, butikker og caféer .

Portobello road Antiques market ligger  i den øverste ende af Portobello Road, nærmest Notting Hill Tube Station.   
Hvor Chepstow Villas krydser Portobello Road begynder antikvitets markedet og fortsætter til Elgin Crescent. Det er ca. en ½ km; men med masser af spændende boder og butikker. Der er dog også  mulighed for et lille hvil i en af de mange caféer eller restauranter.

Fruit and Vegetable Market
Længere nede af  Portobello Road kommer frugt- og grønt boderne, der slutter, hvor Talbot Road krydser Portobello Road.

Det er området hernede  - omkring Westbourne Park Road and Talbot Road, der har dannet kulisse til filmen  ”Notting Hill”

 

Secondhand / Flea Market

Mellem Talbot Road and The Westway findes flere små boder med forskelligt salg. The Westway er arealet under A40. Her er loppemarked med 2. hand butikker, der sælger tøj, smykker, musik og bøger 

I den nordlige ende af gademarkedet kan man være heldig at erhverve sig kreationer fra helt unge talentfulde designere, der endnu ikke er udklækket fra Saint Martins College of Art and Design.

Fredag og lørdag er det store shoppingdag med second hand, unikatøj og antikke møbler i læssevis.

Brixton Market

Brixton Market Londons Electric Avenue

Brixton er hjemsted for en stor del af Londons jamaicanske, britisk-afrikanske og caribiske indbyggere, og er Europas største Afrikanske og caribiske markede. Lyden af reggae og ska - den mere opstemte, hvide fortolkning af reggaemusikken - høres overalt

Markedet er delt op i flere små markeder og nogle få arkader, incl. The Electric Avenue, som i 1880’erne blev det første elektrificerede shoppingområde i London.

”Electric Avenue”, sunget af reggaesangeren Eddiegrant i ’80’erne er om dette marked!
Hør ham evt. her:

http://www.jango.com/music/Eddy+Grant?l=0

Her handles der med tøj, køkkengrej, møbler, musik og masser af eksotisk frugt og grønt i et af Londons  mest pulserende områder
Link til markedets officielle hjemmeside:
http://www.brixtonmarket.net/